top of page

Haantje terug in 's-Gravenzande


De 27-jarige Bastiaan den Haan heeft vandaag in de Langestraat zijn herenmodezaak geopend, slechts een paar deuren verwijderd van de plek waar zijn vader 38 jaar geleden diens winkel begon.


Het is een doorstart van de zaak Den Haan in het Naaldwijkse winkelcentrum De Tuinen, die vorig jaar als gevolg van de coronacrisis failliet ging. "Ik zit al vanaf mijn 17de in de zaak en heb na het faillissement tegen mijn vader gezegd: De winkel, dat is toch mijn ding, ik wil proberen ermee door te gaan", vertelt Bastiaan den Haan.


Maar het is wel een andere zaak op een andere plek geworden. "Ook toen we dicht waren, kreeg ik veel vragen naar herenkleding, vooral voor jongeren. Ik heb rond gekeken. Hier in 's-Gravenzande zijn wel de nodige damesmodezaken, ik zag dus ruimte voor mijn modezaak. Er wonen hier veel jongeren en we zitten dicht bij het horecaplein."


Het is niet alleen een terugkeer naar 's-Gravenzande, maar ook een terugkeer naar de naam Haantje. "Ik snapte de gedachte destijds achter de naamsverandering in Den Haan. Maar Haantje is toch echt een begrip, iedereen weet wat het is. Als ik ging stappen, werd ik ook altijd 'haantje' genoemd. En het is toch mooi dat Haantje terugkomt op bijna dezelfde plek waar het ooit begon."

106 views0 comments

Comments


bottom of page